Sorsok – Négyes könyvbemutató az Előretolt Helyőrség Íróakadémia köteteiből

A kettős könyvbemutatót követően rögtön egy négyesfogat veszi át a mikrofont. Az Előretolt Helyőrség Íróakadémia gondozásában megjelent könyveket Miklóssi Szabó István vezetésével és Márdirosz Ágnes színművész közreműködésével rendre egymást követve a szerzők mutatják be: Bálint Tamás (Szennyes), Muszka Sándor (Idegen állat), Sántha Attila (Ágtól ágig), Kozma Attila (Az első székely maroktávbeszélő használati utasításai).

A könyvbemutató átfogó címét is kellően kitöltve követik egymást az erős, komorabb hangvételű, elejtve cinikusabb sors-szövegek. A szerzők röviden beszélgetnek a moderátorral, majd Márdirosz Ágnes olvas fel a kötetekből. A szerzők személyében költők és prózaírók váltják egymást. 

Utolsóként Kozma Attila, a Csíki Játékszín színésze mutatkozik be új, írói minőségében. Jellegzetes székely nyelvezettel megírt humoreszkjei könnyítenek a közönség hangulatán. Kozma maga olvas fel kötetéből, s előadását itt-ott feltörő kacagások kísérik. 

A négy szerző és köteteik pörgős, ám tartalmas beszélgetéssel mutatkoznak be a csíkszeredai közönség számára, majd dedikálják is a standokat megrohamozó érdeklődők példányait.

                                                                                                                                                     Biró Mónika-Anita