Magyary Ágnes: Madrid – Könyvbemutató

Kötetbemutatón kóstoltatja meg Magyary Ágnes közönségével Madridot. Művelődéstörténeti és kulináris sétára szólító könyvéről Márton Evelin beszélget a szerzővel, és részleteket olvas fel a műből Dálnoky Csilla színművész. A beszélgetésben kezdetben ugyan nem vesz részt, később a szerző kérésére csatlakozik a könyv illusztrátora, Siklódy Ferenc is.

Regényes útirajzként írják le a kötetet, melyről kiderül, hogy Magyary Ágnes kezdetben Madrid mellett Kasztíliát is bele szerette volna foglalni a műbe, azonban az összegyűjtött anyagok mennyiségét láttán maradt meg a Madridra fókuszáló koncepciónál. 

Viccesen ejtenek el a beszélgetőpartnerek egy-egy kulisszatitkot a kötet szerkesztésének folyamataiból. Kiderül, hogy Márton Evelin kihúzatta a pacaltól ódzkodó szerzőnő erre vonatkozó megállapításait attól tartva, hogy az olvasók esetlegesen sértőnek találhatják az ártatlan élcelődést. 

Siklódy Ferenccel kiegészülve tudjuk meg, hogy ő maga is jártas Madrid utcáin, így stilizált rajzai megalapozottan díszítik Magyary Ágnes kötetét. A könyvbemutató végsősoron egy tartalmas ízelítővel kínálja meg a hallgatóságot, majd ezt követően a szerző dedikál is a Bookart Kiadó standjánál.

Biró Mónika-Anita