Tótágas avagy bolond mesék – Bábszínház

Rengeteg érdeklődővel, gyerekzsivajjal és teli vásártérrel veszi kezdetét a Csíkszeredai Könyvvásár harmadik, szombati napja. A Bartal Kiss Rita rendezte előadást a Szatmárnémeti Brighella Bábtagozat négyfős társulata, név szerint Nagy Anikó, Bandura Emese, Kófity Annamária és Nagy Tamás adják elő. 

A Tótágas avagy bolond mesék gyűjtőcím három vidám, történetet rejt magában: Az Együgyű János, a Hirtelen Marcsa, majd az Ilók és Mihók meséi kerülnek bemutatásra. Három különböző típusú bábot láthatunk a színpadon, melyeknek mindegyikét Rofusz Kinga, a Gutenberg Kiadó gondozásában megjelent számos könyv (köztük a tegnap bemutatott Feketeleves című kötet) illusztrátora tervezte. 

A bemutatott Feketeleves kötet, a Rofusz-rajzok tárlata és a bábszínház bábjainak együttese egészen különleges kapcsolatot alakít ki. A bábok mondhatni életre keltik, élettel töltik meg a rajzokat, játékos kölcsönhatásokba lépnek egymással. A modern hatású, minimalista díszlet karakteres színekből, geometrikus formákból építkezik, amely egy befogadhatóbb, átláthatóbb összképet biztosít a kicsik, a gyereknézők számára is. 

A hangulatos, vidám meséket kitörő örömmel fogadja a közönség, majd az előadást követően gyerekfoglalkozásra térhetnek be az érdeklődők a Szöcskedombra. 

                                                                                                                                                      Biró Mónika-Anita