Tomi Kontio: A kutya, akit Macskának hívtak

Tomi Kontio finn szerző gyermekkönyvét a kötet fordítója, Jankó Szép Yvette, és a Kőrössy Erika pedagógus mutatják be. Az Elina Warsta rajzaival illusztrált mesekönyvsorozat négy kötetből áll, melynek első része kerül bemutatásra magyar fordításban, de a bemutatón szót ejtenek a sorozat második részéről is, ami alig egy hete került ki a nyomdából a magyar gyermekkönyv-piacra. 

A bemutató elején Jankó Szép Yvette fordítói munkájáról esik szó, illetve arról, hogy az amúgy mesékkel, gyerekszövegekkel egyáltalán nem foglalkozó fordító hogyan került kapcsolatba Kontio mesesorozatával.

A kutya, akit Macskának hívtak című kötet bemutatója egy rendhagyó módon interaktív beszélgetés keretein belül valósul meg. Kőrössy Erika vezeti a beszélgetést gyakran bevonva és megmozgatva a nézőtéren ülő gyerekeket. Kérdésekre válaszolnak, kvízt játszanak és a bemutató végére már  a legszégyenlősebbek is mondhatni két kézzel jelentkeznek, hogy szóhoz jussanak. A kérdésekre helyesen és gyorsan válaszolók tematikus mágnest is kaphatnak ügyességük elismeréseképpen.

Biró Mónika-Anita