Innovatív oktatási megoldások a tanárok és diákok számára

Bozsó Márton – a Mozaik Kiadó képviselője

A gyerekeknek, fiataloknak szóló programok keretén belül mutatja be Bozsó Márton a Mozaik Kiadó innovatív digitális tankönytárát és interaktív oktatási webes felületét. 

A legnagyobb magyar kézben lévő tankönyvkiadó online felületen jeleníti meg és teszi elérhetővé oktatási anyagainak egész armadáját. Bozsó Márton azzal kezdi prezentációját, hogy bemutatja, a nyomtatott tankönyvekben elhelyezett egyedi kódokat hogyan használhatja egy felhasználó a www.mozaweb.hu oldalon. 

Az oldal ugyanakkor nyomtatott tankönyv hiányában is használható a felhasználók számára profilok létrehozása révén. Az érdeklődők megtudják, a mozaweb interaktív tartalmai négy nagyobb csoportra oszthatók: 3D animációk hangos és írott narrációval, oktatási eszközök és interaktív gyakorló felületek, videó anyagok, feladatok és generálható, kiadható házifeladatok. 

Bozsó Márton élénken és lelkesen magyaráz, mutogat érintőképernyős vetítőjén, s közben átláthatóvá, érthetővé teszi a fiatal közönség számára is az oktatási platform előnyeit, használatának minden csínját-bínját.

Biró Mónika-Anita