Udvaros Dorottya

Udvaros Dorottya budapesti születésű Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznő, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, jelenleg a Nemzeti Színház színművésze. A rengeteg színpadi szerep mellett a képernyőkön sem ismeretlen Udvaros Dorottya, számos játékfilmben és tévéfilmben láthatta már játékát a nagyérdemű, de hangja megszólalt már hangoskönyvben és önálló lemezein is.

Három évtizeddel első lemeze után készítette el sokak által várt második önálló albumát, melynek zeneszerzője Hrutka Róbert volt. “Azonnal megéreztem, milyen sokoldalú és érzékeny művész, és rögtön meg is kértem, hogy ha van kedve, írjon egy dalt az önálló estre. Ebből végül három dal lett Bereményi Géza szövegeivel, aminek nagyon örültem, és szép lassan jött a többi is, nagyon könnyen. Voltak köztük líraiak, pörgősebbek, és elkezdtünk gondolkodni, miként álljon össze egy lemezanyag. Így született meg a Majdnem valaki” – mesélte Udvaros Dorottya.

Az új lemez sok szempontból a jól ismert Átutazó világának folytatása. Bereményi szövegei ezúttal is a férfi-nő viszony finom árnyalatait vizsgálják, a nyolcvanas évek hangulatát persze felváltotta napjaink világa – 21. század címmel született is egy dal. “Hiába az azóta eltelt sok-sok év, a szerelem ügye Gézát és engem is lázba tud hozni, és mindketten úgy érezzük, hogy még mindig van mondanivalónk és ezer kérdésünk róla”

Udvaros Dorottya és Hrutka Róbert a Majdnem valaki című zenés estjükből hoznak számos dalt a különleges péntek esti programra, melyen a vendégeket Juhász Anna kérdezi irodalmi kötődésükről, személyes történeteikben előtérbe kerül az olvasás, a zenealkotás és a dalok megszületése – mindez személyes aspektusból.