Tasi Katalin

Tasi Katalin 1977-ben született Nagykanizsán. Közel tíz éve foglalkozik gyerekirodalommal, publikál szakmai, kritikai, gyerekirodalmi és gyerekeknek szóló tudományos folyóiratokban, portálokon. Miután az ELTE jogtudományi karán szerzett jogi diplomát, az Oszakai Egyetemen volt kutató ösztöndíjas egy évig. A Papírszínház eredeti hazájának, Japánnak jó ismerőjeként a Papírszínház hazai megismertetésének és pedagógiai, oktatási, nevelési eszközként történő elterjesztésének lelkes híve.

Első gyerekkönyve, a Mesél a világ a Japánban eltöltött idő tapasztalataiból táplálkozva jelent meg 2006-ban. Azóta számos papírszínházi meséjét mesélik magyarul, és franciául is. Érzékenyítő mesekönyvét, A Homoklakót az Év Gyerekkönyve díjra jelölték 2022-ben, majd legújabb, Lányka, tükörben című verseskötetét pedig 2023-ban. E kötete Aranyvackor különdíjas is volt.

Tasi Katalin  új kötetének érzékeny verseit Szimonidesz Hajnalka varázslatos rajzai kísérik, s így a kötet lapjain egy kislány meséi elevenednek meg családjáról, a szüleiről, születő testvéréről, a legjobb barátjáról, egy csúszkáló autó hátsóüléséről vagy épp a hintázásról. Május 12.-én a Csíkszeredai Könyvvásár közönsége is találkozhat Tasi Katalinnal és Lánykájával a Pagony Kiadó jóvoltából, és együtt nézhetnek bele abba a bizonyos tükörbe, amiben sok-sok másik lányka is láthatóvá válik.