Szabó Róbert Csaba

Szabó Róbert Csaba erdélyi magyar író, forgatókönyvíró, szerkesztő, irodalom-szervező, Szilágybagoson született 1981-ben. A Babeș–Bolyai Tudományegyetem Bölcsészkarára járt magyar-néprajz szakra, a későbbiekben a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem drámaíró szakos magiszteri hallgatója volt. Már az egyetemi évei alatt underground irodalmi lapot indított és szerkesztett Százas szeg néven. 20042005 között A Hét munkatársaként dolgozott kezdetben mint ügyintéző, majd mint szerkesztő. 2005-től a Látó szépirodalmi folyóirat honlapért felelős szerkesztője, 2008-tól főszerkesztő-helyettese. 

2002-től rendszeresen publikál karcolatokat, novellákat, elbeszéléseket, valamint recenziókat és kritikákat több romániai és magyarországi folyóiratban. Bergendy Péter rendező állandó munkatársa. Forgatókönyvírást oktat. Négy novelláskötete és két meseregénye jelent meg. 

A Szépírók Társasága és a József Attila Kör tagja. Alakváltók című regényéért 2017-ben Mészöly Miklós-díjjal tüntették ki. Marosvásárhelyen él, két gyermek apja.