Szatmárnémeti Brighella Bábtagozat

A bábtagozat egy amatőr, alapítványi társulatból nőtte ki magát, amelyet a bábszínház ötletadója, Rebel Erzsébet hozott létre 1998-ban, majd lánya, Nagy Regina tartott életben. Mára a Harag György Társulat Brighella Bábtagozata az erdélyi és a magyarországi bábszínházi világ ismert és elismert tagja lett, fennállása óta bemutatott közel ötven produkciója során a magyar nyelvű bábos szakma nagy nevei működtek közre vendégként az előadások létrehozásában. Az elvégzett munka eredménye a gyermekközönség szeretete mellett az elmúlt évek szakmai díjaiban is megmutatkozik.

A kuflik sokak számára ismerősek lehetnek, Dániel András sikerkönyveinek – és az azokból készült animációs filmek – főszereplőinek kedves, humoros történeteit sokan ismerik. A Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának  Brighella Bábtagozata most bővített szereposztással, jelentősen átalakítva viszi színpadra a Kuflisereget, Rumi László rendezésében. A bábelőadásban Nagy Anikó, Nagy Tamás, Bandura Tibor és Kófity Annamária keltik életre a kufli-könyvek szerzője, Dániel András által tervezett bábokat. 

Izgalmas kufli-kalandra hívjuk a kicsiket és nagyokat egyaránt szombat délelőtt a Csíkszeredai Könyvvásárra a Brighella Bábtagozat előadására. A közel 50 perces előadást hároméves kortól ajánljuk a gyerekeknek. 

http://www.brighella.eu/