Sinha Róbert

Sinha Róbert Budapesten született indiai édesapától és magyar édesanyától. Gitárművész, előadó, zeneszerző, a Holland Királyi Zeneakadémián szerzett diplomát. Az ötévnyi hollandiai tanulást követően visszaköltözött Budapestre, és elindította azóta is felívelőben lévő zenei karrierjét. Amerikától Európa országain át Indiáig a világ számos előadótermében játszhatta már dalait, versmegzenésítéseit, népdalfeldolgozásait. „A zene szeretete nagyrészt a nagyszülők részéről jön, és apukámban is van egy jó nagy adag zenei tehetség, ő harmonikázik. De ez búvópatakként ment, a nagyszüleimnek nem úgy jött össze, ahogy lehetett volna, nekem pedig voltak mindenféle zenével kapcsolatos álmaim, és rajtam lavinaként feltört. Volt egy ilyen álom, hogy szeretnék zenélni, gitározni.” – mondta. 

Húrok és hangszálak címmel szervez zenés irodalmi műsort a Petőfi Kulturális Ügynökség a Csíkszeredai Könyvvásáron szombat délután. Lackfi János költő és lánya, Lackfi Dorottya énekesnő, valamint Sinha Róbert gitárművész közös műsorában egymást követik a gitárkísérettel elénekelt dalok (megzenésített versek), a szóban előadott költemények, azaz az irodalmi művek feldolgozásai a világzene és az igényes könnyűzene határáról. Ezek néha klasszikus beütéssel, máskor bossa nova vagy keringő ritmusban, vagy éppen rockzenei ihletésű akkordokkal szólalnak meg. A Juhász Anna közreműködésével összeállított előadáson néhány olyan dal is szerepel, amelyek szövegírója és egyben zeneszerzője is Lackfi Dorottya.

A Csíkszeredai Könyvvásár zárónapján a Petőfi Kulturális Ügynökség szervezésében egy elragadó műsorral várják a kicsiket. Vasárnap délelőtt Lackfi János költő Sinha Róberttel lép színpadra egy különleges, gyermekeknek szóló koncert keretein belül, ahol Lackfi saját versei kerülnek fókuszba és Sinha gitárjátékával válnak majd teljessé.