Sándor Csilla

„Székelyudvarhelyen a tanítóképzőben, majd ezt követően Budapesten a bölcsészkaron végeztem. A szüleim könyvesboltban dolgoztak, nekik köszönhetem, hogy sok könyv volt a családban. A könyvek szeretete (tapintásuk, illatuk stb.) és az, hogy kiskorom óta szeretem a jó történeteket (a szavakat és az illusztrációkat, amelyek világokat keltenek életre) talán ennek a szerencsének tudható be. A Csodaceruza folyóiratot 2001-ben alapítottam, azóta 137 száma jelent meg az újságnak. Jelenleg is szerkesztő vagyok, számos gyermekkönyvet, módszertani anyagot, tankönyvet szerkesztettem az elmúlt harminc évben.”

A Csodaceruza folyóirat kortárs írók és illusztrátorok részvételével igyekszik eljuttatni a minőségi gyermekirodalmat közönségéhez. Az olvasás népszerűsítésének érdekében a  nyomtatott kiadványhoz számos interaktív program is kapcsolódik. A lap szerkesztőinek gondozásában jelenik  meg a Csiribiri magazin, a Csodaceruza 1-3 éveseknek szóló kistestvére.  

Sándor Csilla izgalmas gyermekfoglalkozásokkal érkezik a Csíkszeredai Könyvvásárra együtt koordinálva azokat Boldozsár Gizivel. Péntek reggel A Szöcskedombon a Csiribiri című óvodásoknak szóló programon a gyerekek megismerkednek A sajtot osztó róka című mesével, amit el is báboznak majd. A Csodaceruza alkotóműhelyében pedig  az 5–10 éves gyerekek létrehozhatják a saját újságukat. A program bemutatja az újságkészítés legfontosabb lépéseit az ötleteléstől a nyomdai kivitelezésig. Péntek délelőtt a Szöcskedombon a 200 éve született Petőfi Sándor emlékére készítenek tematikus lapszámot majd a gyerekek.