Papp Attila Zsolt

Papp Attila Zsolt Csiki László-díjas költő szerkesztő, filmkritikus. Lugoson született 1979-ben. A Babeș–Bolyai Tudományegyetem Magyar-román szakán diplomázott (2002), majd a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Fotó, film, média szakán folytatta tanulmányait (2007). A Krónika napilap szerkesztője 2002 és 2008 között, 2008-tól a Helikon folyóirat társművészetek rovatának, 2009-től pedig a Filmtett – Erdélyi Filmes Portál szerkesztője, 2014-től a FőTér internetes hírportál főszerkesztője, jelenleg a főmunkatársa. Tagja az Erdélyi Magyar Írók Ligájának (E-MIL), és a Fiatal Írók Szövetségének (FISZ). 

Több önálló kötete mellett versei, kritikái, tanulmányai, publicisztikai írásai jelennek meg erdélyi és magyarországi folyóiratokban (Helikon, Székelyföld, Látó, Korunk, Tiszatáj, Kortárs, Litera, Parnasszus, Irodalmi Jelen, Filmtett stb.). Több vers- és prózaantológiában szerepel szerzőként és/vagy műfordítóként. Legutóbbi kötete Az atlantiszi villamos címmel jelent meg 2018-ban az Orpheusz és az Erdélyi Híradó Kiadó gondozásában.

A Csíkszeredai Könyvvásáron a kolozsvári Helikon irodalmi folyóirat programján vesz részt Horváth Benji, Márton Evelin, Mărcuțiu-Rácz Dóra és Karácsonyi Zsolt szerkesztőkkel együtt. A Helikon számos tematikus lapszámmal állt elő az utóbbi évben, és a Csíkszeredai Könyvvásár idei kiadásán elsősorban ezek a tematikus összeállítások kerülnek előtérbe. Mindezek mellett a Helikon és az Utunk több mint tízezer képet tartalmazó archív képanyagából készült pannókkal és sok multimédiás tartalommal várja a folyóirat az irodalom iránt érdeklődőket.