Orosz Annabella

Orosz Annabella gyergyószentmiklósi születésű Szép Magyar Könyv-díjas illusztrátor, kinek számos alkotása jelent meg gyerekkönyvekben, valamint a Napsugár és Szivárvány ívein is.

A Vajon Nagyi-sorozat sikeres együttműködése nyomán Orosz Annabella illusztrálta Szabó Róbert Csaba legújabb ifjúsági könyvét, az Újratöltés című kalandregényt, amely a virtuális valóság foglyaiként létező mai felnőtt gyerekek világába kalauzol el, ahol semmi és senki sem az, aminek elsőre látszik. A Grant kapitány gyermekeit is megidéző kalandregény egyszerre felnövekedéstörténet és szórakoztató, izgalmas nyomozás a Körösök vad vidékén.

„Orosz Annabella vizuális munkájában megint nem csalódtunk, simul is a regény történetéhez, fel is rázza azt. A regény egész oldalas illusztrációi képesek visszaadni a természet lenyűgöző hatásának részleteit. A történetrészleteket ábrázoló képek pedig ugyanúgy elidőzésre késztetnek, mint a regény szövege.” (Jakab Villő Hanga)

A Csíkszeredai Könyvvásárra a Gutenberg Kiadó meghívottjaként érkezik Orosz Annabella a regény szerzőjével közös pénteki könyvbemutatóra.