Móra Könyvkiadó

A Móra Könyvkiadó alapításától, 1950-től a rendszerváltásig a gyermek- és ifjúsági irodalom egyedüli közvetítője, igényes, tartalmilag és kiállításában is a minőségi könyvek és a család kiadója volt. Igazi szellemi alkotóműhelyt működött, szerzői és szerkesztőgárdája legendás. 

Generációkat ajándékozott és ajándékoz meg az olvasás örömével, olvasni szerető gyerekekből olvasni szerető felnőttek lettek, akik mindezt továbbadták a következő nemzedéknek. 

A Móra név a hagyományőrzés, az értékteremtés, a progresszivitás mellett a tartalmas, esztétikus, értékes és tartós, egyszóval a minőségi magyar könyv fogalmát jelenti. Olyan igazi MagyarBrand, amely ismeretet ad, tanít, nevel, szórakoztat.

A több mint fél évszázadnyi idő a hagyományok őrzése mellett időtálló értékeket teremtett a magyar gyermekirodalomban, felfedezett és naggyá tett sok szerzőt, akik viszonzásképpen a kiadót tették naggyá. A Kiadó kiemelt figyelmet fordított a hazai alkotókra, könyveinek döntő többsége a magyar szerzők és grafikusok munkáját dicséri.

A Móra Kiadó eddig is sok olvasó- és ismeretterjesztő könyvet, foglalkoztatót, és számos más olyan kiadványt jelentetett meg, amelyeket nemcsak otthon forgatnak kedvtelve gyerekek és fiatalok, de óvodai foglalkozásokon, alsó és felső tagozatos szakórákon szívesen használják őket a pedagógusok is. E kiadványok oktatásban, nevelésben betöltött fontos szerepe miatt döntött a Móra úgy, hogy egyrészt színes irodalmi kínálatunk felhasználását szakszerűen átgondolt segédanyagokkal (ingyenesen letölthető olvasáspróbák, feladatlapok és foglalkozástervek) bővítjük, másrészt elindítunk olyan könyvsorozatokat, amelyek szorosabban kapcsolódnak oktatási, nevelési célokhoz. Szervesen ide tartozik a LÜK oktató-fejlesztő játékhoz tartozó füzetek gondozása, fejlesztése is. Ezek a kiadványok, közvetetten egészítik ki és értelmezik a tananyagot, segítik képességek kialakulását, fejlődését, és a gyakorlás szórakoztató eszközei. E kiadói célok megvalósulását a MóraEDU brand építésével valósítja meg a kiadó.

A Móra Könyvkiadót a Gutenberg Könyvesbolt képviseli a Csíkszeredai Könyvvásáron.

https://mora.hu/