Kreatív Kiadó

A Kreatív Kiadó 2004-ben alakult, elsősorban gyerekeknek szóló kiadványokat jelentet meg és forgalmaz, saját ügynökhálózatán keresztül, amely szinte teljes mértékben lefedi a Románia összes magyarlakta területein működő iskolákat és óvodákat. A meséskönyvek és a gyerekeknek szóló ismeretterjesztő könyvek mellett a pedagógiai segédanyagok, munkafüzetek, tanítói kézikönyvek, példatárak, feladatgyűjtemények, vakációs foglalkoztatók kiadására fordít nagy hangsúlyt.

Fő célja elérni azt, hogy az erdélyi gyerekeknek és pedagógusoknak legyen meg a saját kultúrájukból, érdeklődési- és ízlésvilágukból felépülő, szokásaikból és hagyományaikból táplálkozó, saját tapasztalatukra és elvárásaikra alapozó pedagógiai eszközcsomaguk, a gyerekek világához közelálló tankönyvekkel, munkafüzetekkel, szemléltető táblákkal.

A szépirodalmi kiadványai túlnyomó részét a gazdagon illusztrált meséskönyvek képezik, a klasszikus meséktől a kortárs irodalmi alkotásokig. A nagyobb gyerekek számára a Diákkönyvek sorozat klasszikusai nyújtanak tartalmas szórakozási lehetőséget, ugyanakkor segítséget az ajánlott házi olvasmányok megjelentetésével.

A Kreatív Kiadót az Idea Könyvtér képviseli a Csíkszeredai Könyvvásáron.

https://www.kreativkiado.ro/