Karácsonyi Zsolt 

Karácsonyi Zsolt József Attila-díjas költő, író, műfordító Aradon született 1977-ben. A kolozsvári Helikon szépirodalmi folyóirat főszerkesztője.

Első regénye a Bookart gondozásában a könyvvásárra jelent meg, melynek bemutatóján a szerzővel Vermesser Levente költő, tanár beszélget.

A fiatalokat olykor nagyon érdekli az öregség, talán mert kíváncsiak, talán félnek. Egy másik létállapot, ami még itt van. Az öregeket már kevésbé érdeklik a fiatalok, itt vannak még, de mások. Az alászállás talán az nem is az öregségbe vagy a másba vezet, hanem a teljességbe, az egészbe. 

Karácsonyi Zsolt a kolozsvári Helikon irodalmi folyóirat programján is részt vesz Horváth Benji, Márton Evelin, Mărcuțiu-Rácz Dóra és Papp Attila Zsolt szerkesztőkkel együtt. A Helikon számos tematikus lapszámmal állt elő az utóbbi évben, és a Csíkszeredai Könyvvásár idei kiadásán elsősorban ezek a tematikus összeállítások kerülnek előtérbe. Mindezek mellett a Helikon és az Utunk több mint tízezer képet tartalmazó archív képanyagából készült pannókkal és sok multimédiás tartalommal várja a folyóirat az irodalom iránt érdeklődőket.