Hajdú Farkas-Zoltán

Hajdú Farkas-Zoltán 1959-ben született Csíkszeredában, jelenleg Heidelbergben él. Látó-nívódíjas író, rendező, műfordító. 2020-ban a Román Írószövetség díjával tüntették ki.

Hajdú Farkas-Zoltán „-né” című, korszakokon átívelő és műfajok között besorolhatatlanul kanyargó elbeszélésfolyamának ötödik kötete a Márton nyaracskája. A szerző ezúttal is bravúrosan keveri kártyáit: dokumentumokat, vendégszövegeket kombinál a képzelet és a tapasztalat eredményeivel. Az új szereplők mögött ott ül pipáját tömködve régi ismerősünk, az író alakmása, Ipse. Aligha lehet kétségünk, hogy a szerző a rendhagyó regényfolyam irizáló szövetét hamarosan új motívumokkal és színekkel szövi majd tovább. A könyv érdekessége, hogy gazdagon illusztrált, de nem grafikákkal, hanem zenével. A megfelelő szövegrészek mellett QR kódot találunk, mely elvezet a szerző által odaillő zenéhez.

A Bookart Kiadó gondozásában megjelent Márton nyaracskája című kötete kapcsán a Csíkszeredai Könyvvásár színpadán szombat délután Márton László beszélget.