Farkas Kinga

Farkas Kinga 1973-ban született, a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem magyar-néprajz szakán végzett 1996-ban, azóta a Cimbora folyóirat munkatársa, 2000-től főszerkesztője. Mániája, hogy kiskamaszokkal, kamaszokkal szerettesse meg az irodalmat, szerkesztőként és magyartanárként is ez a kihívás hajtja: az értő olvasóvá formálás. 

A főszerkesztő szenvedélye tükröződik a Cimbora célkitűzésén is. A 10-15 éves diákoknak szóló irodalmi és kulturális folyóirat fontosnak tartja a kortárs gyermekirodalom és -kultúra közvetítését és népszerűsítését, valamint a kulturális értékmegőrzést: a régi, ám időtálló, alapvető értékek új, a gyerekekhez közel álló formában való megjelenítését. Alternatívát képvisel a tömegkultúrával szemben, gondolkodásra, döntőképességre, egészséges, aktív életre ösztönzi olvasóit. Céljai között kiemelten figyel arra, hogy bemutatkozási lehetőséget nyújtson tehetséges fiatalok számára, és hogy olyan gyerekekhez is eljusson, akik hátrányos helyzetük miatt nem vagy nehezen érhetik el a minőségi szórakozás lehetőségét. 

Farkas Kinga a Miért olvassunk gyermeklapot? című kerekasztal-beszélgetésen vesz részt péntek délután a Csíkszeredai Könyvvásáron László Noémivel, a Napsugár és a Szivárvány főszerkesztőjével, illetve Sándor Csillával, a Csodaceruza és a Csiribiri főszerkesztőjével együtt.