Exit Kiadó

Az Exit Kiadó 2008-ban alakult. Fontos gyakorlati teológiai szakkönyvek fordítását és kiadását vállalja. A megjelentetésre szánt szakkönyveket egyházi szakemberek – ebben az esetben a magyar nyelvterületek szakembereinek – véleménye alapján választja ki. A kiadványok az erdélyi teológiai képzést, könyvkiadást és a diákokat támogató Juhász István Alapítvány és a Gemeenteopbouw Oost Europa Alapítvány (kelet-európai protestáns egyházi közösségek lelki növekedését támogató alapítvány) anyagi támogatásával jelentek meg.

A Praxis sorozaton kívül a Kiadó erdélyi vonatkozású művészeti, szépirodalmi, népművészeti, ismeretterjesztő kiadványokat is megjelentet.

A kiadónk 2014-ben Kolozsvár belvárosában megnyitotta az Idea Könyvtér könyvesüzletet, ahol erdélyi magyar könyvkiadók, civil-szervezetek, társaságok, egyesületek, egyetemi tanszékek, múzeumok, kulturális intézetek kiadványait árusítjuk és népszerűsítjük, illetve irodalmi, művészeti, kulturális lapokat teszünk elérhetővé az olvasóközönség számára. 2018. április 11-én, a magyar költészet napján a könyvesbolt új helyszínre költözött, a Vallásszabadság Házába.

https://www.exitkiado.ro

A KIADÓ PROGRAMJA A KÖNYVVÁSÁRON

MÁJUS 11. | CSÜTÖRTÖK 

12.00 Száva Csanád | Kevin és a bűvös malom | Könyvbemutató | Fodor Sándor terem