Dr. Farkas Wellmann Endre

Dr. Farkas Wellmann Endre József Attila-díjas költő, szerkesztő, műfordító, magyar néprajz és antropológia szakos tanár. Több száz publikációja – vers, próza, kritika, esszé, tanulmány, műfordítás (román, francia, spanyol nyelven) és publicisztika – jelent meg a Kárpát-medence médiaorgánumaiban. Műveit angol, francia, román és olasz nyelvre is fordították már. Több mint tíz önálló kötete jelent meg, számos antológiában közölték írásait.

Szerkesztőként Faludy György, Király László, Makkai Ádám, Orbán János Dénes és Szőcs Géza köteteit is gondozta. Budapesten él, 2016-tól a Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. Előretolt Helyőrség Íróakadémiájának oktatója, 2020 decemberétől a Helyőrség.ma portál főszerkesztője. Mottója: „Légy alázatos és merj gondolkodni!”

A Csíkszeredai Könyvvásáron Szőcs Géza erdélyi magyar költő, író, politikus, újságíró hagyatékának egyik gondozójaként ismerheti meg az érdeklődő közönség a Petőfi Kulturális Ügynökség megemlékező beszélgetésén Juhász Anna és Szilágyi Enikő társaságában. Az irodalmi beszélgetésben első lépésben az emberre kerül fókusz. A színpadon a Szőcs Gézát ismerő és tisztelő barátok foglalnak helyet, de emellett a költő, az alkotó alakja is megelevenedik.