László Noémi

Műrepülés, Darázsolás, Feketeleves… nem ismeretlenek ezek a címek a csíkszeredai közönség előtt, ahogyan a címekhez tartozó szerző neve sem. László Noémi már kedves ismerősként tér vissza a Csíkszeredai Könyvvásárra a Gutenberg Kiadó meghívottjaként egy újabb kötettel és egy újabb izgalmas könyvbemutató ígéretével.

A kolozsvári József Attila-díjas költő a Napsugár és a Szivárvány gyermeklapok főszerkesztője, kinek számos gyerekeknek szánt verses- és műfordítás-kötete jelent már meg a felnőtteknek szóló alkotások mellett. Idén, tőle kicsit szokatlanabb módon, egy meséskötettel érkezik hozzánk László Noémi, amit kicsik és nagyok, hívők és hitetlenek is egyaránt várhatnak, hisz a mese nem ismer határokat, a mese mindenkié! A Keljfeljancsi fordulatos szójátékokkal és apró szikrákkal teleszórt szövegét ezúttal Tomos Tünde rajzai kísérik. 

Volt egyszer egy bátor legény, aki nem volt sem erősebb, sem tudósabb, mint a többiek, de aki mindig a szívére hallgatott. Amint kiderül a mesékből, ez volt a legjobb, amit tehetett. Jancsinak így sikerült királlyá kotyvasztania magát, olyan csuda dolgot művelnie, aminek láttán megszaggatta köpenyét az udvari mágus, és még a száguldozó szeleket is le tudta csendesíteni – de hogy ez miként történt, maradjon a könyv belső lapjainak titka.