Lackfi János

„Hol irodalom van, ott irodalom van,” – szól Lackfi János Egy mondata, s bizony így van ez a magyar líra csodásabbnál csodásabb alkotásaival is. A magyar költészet napjának apropóján invitáljuk Önöket Lackfi János József Attila-díjas költő, író, műfordító zenés-verses műsoraira, melyekre a 8. Csíkszeredai Könyvvásáron kerül sor a Petőfi Kulturális Ügynökség jóvoltából. 

Lackfi János, lánya, Lackfi Dorottya énekesnő és Sinha Róbert gitárművész közös, Húrok és hangszálak című műsorában egymást követik a gitárkísérettel elénekelt dalok (megzenésített versek), a szóban előadott költemények, azaz az irodalmi művek feldolgozásai a világzene és az igényes könnyűzene határáról. A Juhász Anna közreműködésével összeállított szombati  előadáson néhány olyan dal is szerepel majd, amelyek szövegírója és egyben zeneszerzője is maga Lackfi Dorottya.

A kicsikre is gondolva a költő május 14.-én délelőtt Sinha Róberttel újra színpadra lép egy különleges, gyermekeknek szóló koncert keretein belül, ahol Lackfi saját versei kerülnek fókuszba és Sinha Róbert gitárjátékával válnak majd teljessé.