Kemény Zsófi

Kemény Zsófi költő, író, forgatókönyvíró, slammer és rapper Sophie Hard néven. Budapesten született. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Karán végzett pszichológia alapszakon, majd a Színház- és Filmművészeti Egyetem filmdramaturg szakán diplomázott. Tagja a Szépírók Társaságának és a József Attila Körnek. A kezdetektől része, azóta is egyik legismertebb képviselője a magyar slam poetry mozgalomnak. Többszáz eseményen lépett már fel, többször is részt vett az országos döntőn, néhány slamvideója már több százezer megtekintés fölött jár a Youtube-on. Rapperként egy zenei albumot és egy kislemezt adott ki. 

Első regénye, az Én még sosem 2014-ben jelent meg. Ezt követte egy verseskötet (Nyílt láng használata, 2015), illetve újabb regények. Legújabb, Most vagyok soha című kötetének versei kétféle akaratról beszélnek: függetlenedni és elszakadni – és közben valahogy mégis egymásba kapaszkodni, amikor elkerülhetetlenül megérkezik az ár.

A Csíkszeredai Könyvvásáron csütörtökön találkozhat a költővel a közönség egy hármas kötetbemutatón, ahol a Jelenkor Kiadó a fiatal költőgeneráció legnépszerűbb szerzőinek versesköteteit mutatja be, ahol a szövegeket a közös jegyeken túl a zene is összekapcsolja majd. 

Ezt követően az első nap estjének zárásaként a beszélgetéseknek otthont adó színpad slam poetry- és koncerttérré alakul át, ahol a Jelenkor Kiadó három meghívottja Mészáros Petivel kiegészülve önti szavakba, mit gondolnak a világról, közéletről, magánéletről, könyvekről, sőt, magukról a szavakról is.