Juhász Anna

Juhász Anna Prima-díjas irodalmár, kulturális menedzser, a régió egyik legsikeresebb irodalmi szervezője, irodalmi rendezvény-sorozatainak megvalósítója,  a kétszeres Kossuth-díjas Juhász Ferenc költő lánya, hagyatékának gondozója. Édesapjáról, Juhász Ferenc költőről most jelenik meg általa szerkesztett kötet a Más Petőfi az enyém címmel a Prae Kiadó gondozásában. 

Dolgozott művészeti Alapítványnál és Galériában, szervezett hazai és nemzetközi könyvvásárokat. 2010-ben ötletéből éledt fel a Budapesten a kávéházi irodalmi élet, létrehozta az Irodalmi Szalont. Alapító-szerkesztőként a Hadik, a New York, a Centrál Kávéházak, valamint a Várkert, a Petőfi Kulturális Ügynökség irodalmi vezetője és programszervezője. Munkájával hidat képez a könyv, az író és az olvasó között, heti több mint ezer embert ültet le leginkább a magyar írók népszerűsítéséért. Televíziós-és dokumentumfilmek, videós blogok kreatív producere és szerkesztője, a Kárpát-medencében Irodalmi karaván utakat, a magyar irodalom jelentős íróinak centenáriumot szervez. 

A Csíkszeredai Könyvvásáron a Petőfi Kulturális Ügynökség képviseletében vesz részt és koordinál számos eseményt, programpontot. Péntek délután Visky Andrással beszélget a szerző legújabb, Kitelepítés című kötetének bemutatóján. Ezt követően Udvaros Dorottyát és Hrutka Róbertet a Majdnem valaki című zenés estjükön kérdezi Juhász Anna irodalmi kötődésükről, személyes történeteikben pedig előtérbe kerül majd az olvasás, a zenealkotás és a dalok megszületése is. Szombat délben a Huszonhat év – Petőfi200 című kiállítás megnyitásában működik közre a csíkszeredai Promenádon, majd a Szőcs Géza 70 című irodalmi beszélgetésben vesz részt Farkas Wellmann Endre s Szilágyi Enikő társaságában a könyvvásár színpadán. Juhász Anna szerkesztőként is vesz részt Juhász Ferenc Más Petőfi az enyém című kötetének bemutatóján együtt Juhász Ferencnével, Balázs Imre Józseffel és Szilágyi Enikővel, legvégül pedig Lackfi Jánossal, Lackfi Dorottyával és Sinha Róberttel beszélget a Húrok és hangszálak című zenés szombat délutáni programon.